Вратарят на Локо Пд готов днес да бие Лудогорец и да отиде да пее с феновете

7 Dni Sport30.03.2024
1

Роденият на 17 август 2002 година Кристиян Томов има тежката задача да замени под рамката на Локо Пд Динко Хоркаш. Началото за юношата на черно-белите бе трудно, но той показа характер и силна психика, като започна да демонстрира все по-стабилни изяви. Томов се съгласи да говори за „Тема Спорт“ преди предстоящите три изключително тежки мача срещу Лудогорец, ЦСКА-София и Черно море.

Крис, колко трудно се прескача летвата, вдигната от Динко Хоркаш, и колко важен е той в твоето развитие като вратар?

– Летвата наистина е много висока. Динко е страхотен вратар. Неслучайно е номер едно в България и е любимец на нашите фенове. За мен е много полезно и съм късметлия, че ние на първо място сме много добри приятели. Динко ме прие като по-малък брат. Много ми помага, уча се от него и когато е близо до мен, ми вдъхва увереност. Той отлично разбира ситуацията и прави всичко възможно да вървя нагоре.

Стартира колебливо срещу Хебър, но намери сили да се вдигнеш и видяхме доста трудни спасявания. Какво ти помогна най-много?

– Веднага след мача Тодор Кючуков говори с мен. Той ми обясни, че на нашия пост подобни грешки са неизбежни. Те са част от процеса, от растежа. Каза ми, че е важно как ще реагирам в момента. С правилните хора около мен успях да издържа психически и да приема факта, че не мога да върна времето назад, а трябва да се изправя и да продължа напред, като ставам все по-силен и уверен.

Стилът, който изповядва Локо при Томаш, изисква много повече от действията на вратаря под рамката…

– Щастлив съм, че съм част от отбор, който практикува подобен стил на игра. Виждаме, че навсякъде в големите първенства това е начинът. За един български вратар е много важно да умее да прави тези неща, за да има претенции да достигне европейско ниво.

Как ти се отразиха думите на Томаш, че каквото и да се случва – ти си вратарят на Локо?
– Изключително позитивно и стимулиращо. Прекрасно е, когато един млад играч усети подкрепата на треньора и неговия щаб.

Предстоят три изключително трудни мача. С какво Локомотив може да се противопостави на претендентите за титлата?
– Ние не им отстъпваме. Имаме много силен колектив. Убеден съм, че всички са наясно, че трябва да се съобразяват с нас.

Къде ще е по-трудно – срещу Лудогорец на „Лаута“ или при гостуването на ЦСКА?

– Определено срещу ЦСКА ще е по-трудно, защото няма да сме у дома. На „Лаута“ нашите фенове създават уникална атмосфера и палят такава искра, че ни карат да се чувстваме невероятно.

Готов ли си да дадеш тон за песен на агитката след някой от тези мачове?
– Разбира се, че съм готов. Това е моята мечта. Аз от 6-годишен нося фланелката на Локомотив и стотици пъти съм заспивал с тази надежда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ