Кирил П. Домусчиев е доволен, лепна му етикет 10 млн. евро и звънна отбор от Ла Лига

7 Dni Sport28.03.2024
Кирил Домусчиев,

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски се очаква да бъде футболистът, който да донесе най-сериозните средства в касата на клуба през лятото. Спекулациите за бъдещето на полския национал не спират, а вече се заговори и за интерес от Ла Лига. Деветият в испанския елит Виляреал следи ситуацията с футболиста, след като е бил предложен от скаути. Халфът на разградчани е гласен за заместник на французина Етиен Капу. Жълтата подводница със сигурност ще търси подсилване на халфовата линия след края на сезона и една от опциите е Якуб Пьотровски.

В родната му Полша луднаха по халфа след отличното представяне в баража за Евро 2024 срещу Естония (5:1) и силните изяви във финалния плейоф срещу Уелс, спечелен с дузпи. В първия мач полузащитникът вкара красив гол с удар извън наказателното поле, а освен това направи и асистенция.

Това със сигурност ще му донесе място в състава на Дружина Полска за финалите в Германия през лятото.

Медиите в Турция продължават да твърдят, че Галатасарай ще направи всичко по силите си, за да вземе Якуб след края на кампанията. Пратеници на гранда от Истанбул са наблюдавали изявите на халфа на Лудогорец срещу Естония и Уелс. Турците се пробваха да привлекат полузащитника и през зимата, но опитите им удариха на камък. Полякът, който през този сезон сложи и капитанската лента на ръката си, изигра 40 двубоя във всички турнири от началото на сезона за разградчани и вкара 15 попадения – 9 в Първа лига, 4 в Лигата на конференциите и 2 в Лига Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ