Кубрат В. Пулев: Излизам за да кажа истината, детайли няма да дам, който ви вярва да ми вярва

7 Dni Sport27.03.2024
Кубрат Пулев,

Кубрат Пулев направи открита тренировка в София сред руините на античния град Сердика преди битката си срещу украинеца Игор Шевадзуцкий, пишат от „Спортал“.

На мястото, познато на столичани като Ларгото, бе поставен своеобразен ринг, на който се качиха братята Кубрат и Тервел Пулев, техните противници Игор Шевадзуцкий и Лори Ламбърт, както и българските боксьори Кирил Русинов, Петър Драганов и Даниел Асенов, за когото това ще бъде дебют на професионалния ринг.

Боксьорът с прякор Хълк е заместник на Махмуд Чар, който се оттегли от битката поради контузия.

Мястото, на което се проведе тренировката, както и часът пик, накараха много граждани на София, ползващи метрото в центъра, да спрат и да погледат заниманието, а част от тях успяха да си направят и снимки за спомен с братя Пулеви.

“Това е прес-тренировка. Избрахме това място, защото е историческо за България, защото и много телевизии го предават и в чужбина. България има толкова голяма история, с която трябва да се гордеем! Тук е много истинско и емблематично място за България и българите. Не трябва да забравяме нашата история. Но е красиво и е направено качествено. Топло е”, заяви Кубрат Пулев.

“Съперникът не е по-лош от Махмуд Чар. Подобен стил. Твърдо момче, има стил. Преди месец е имал мач. Нямаше време да се затруднявам или да променям подготовката. Смятам, че ще станат много сериозни битки. Ще има много хубави мачове. Ще бъде класно и красиво!”, добави Кобрата.

Боксовата гала с битките на Кубрат Пулев и Тервел Пулев ще се излъчи по по bTV на 30 март и ще започне точно в 22:00 часа, когато на ринга се очаква първо да се качи Тервел Пулев за неговия двубой срещу камерунеца Роли Ламбърт.

„Не искам да говоря от името на Чар дали ще има бъдещ мач между нас, но засега уговорката е такава. Все пак вие ще имате възможност лично да го попитате. Той държи да дойде и да ме гледа на живо, може би ще бъде тук дори още утре за пресконференцията. В спорта и в бокса, особено в тежка категория, такива контузии се случват. На мен вече колко пъти ми се случва да имам контузия преди мач. Всеки професионален атлет е под подобна опасност. Засега мач между мен и Чар е фиксиран за септември, но ще видим дали ще бъде тогава. Правя и невъзможното този мач да бъде в България. Не искам да коментирам детайли, но който ми вярва, нека да ми вярва“, завърши Кубрат Пулев.

Днешната тренировка бе част от събитията преди самата галавечер, която ще се проведе в събота, 30 март в „Арена София“ в столицата.

Утре следобед в хотел „Маринела“ е насрочена пресконференция преди шоуто, а в петък в мол „България“ е официалният кантар.

На пресконференцията утре промоутърът Ивайло Гоцев обеща да даде всички подробности около предстоящата гала, както и пълната програма за мачовете в събота.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ