Илиан Илиев: Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката

7 Dni Sport26.03.2024
България - Танзания, Илиан Илиев

Националният селекционер на България Илиан Илиев заяви, че трябва да се работи повече върху самочувствието и контрола върху топката. Отборът се завърна със закъснение от Баку, тъй като отново имаше карго проблеми.

„Мисля, че за първи път се събрахме в повече време и по-спокойна обстановка. Направихме една сериозна тренировка, мач, възстановяване и подготовка за следващия. Имаше не лоши неща, но и неща, които да се оправят“, каза Илиев.

„В ситуацията, в която ни е футбола, трябва да поощряваме и малкото добри неща. Във вчерашния мач имаше огромно желание от всички, добри моменти, но и не толкова добри. Добрите моменти трябва да бъдат повече“, допълни той.

„Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката. Вчера, когато играхме с висока преса имаше малко разделяне на линиите. Това голямо желание да пресираме, трябва да го изтъкнем като позитив. В мачовете, които ни предстоят в Лигата на нациите, ще има моменти, в които ще търсим головете и ще пресираме високо, за да спечелим групата“, допълни Илиев.

Той коментира и смяната на позицията на Валентин Антов, който през втората част заигра като вътрешен халф, като изтъкна, че футболистът е играл на тази позиция, а с контузията на Илия Груев и извършването на 1 смяна отборът е спечелил две позиции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ