България илиза срещу домакините от Азербайджан в мач от новия турнира на ФИФА

7 Dni Sport25.03.2024
България - Танзания, Отбор

България излиза тази вечер във втората си среща от турнира FIFA Series 2024 в Азербайджан. Срещата ще започне с първия съдийски сигнал на естонеца Кристо Тохвер в 18:00 часа на стадион „Тофик Бахрамов“ в центъра на Баку. Преди три дни нашите победиха с 1:0 Танзания в покрайнините на азербайджанската столица.

Досега България и Азербайджан имат три срещи на ниво „А“ национален отбор при мъжете – един равен и две победи за нас. Попаденията за „лъвовете“ в тези мачове са отбелязали Илиян Мицански, Венцислав Христов, Михаил Александров и Димитър Рангелов.

Любопитно е, че ако Кирил Десподов, който реализира в петък страхотен гол от фаул срещу Танзания, отбележи на „Тофик Бахрамов“, ще се изравни по попадения за националния тим с легендарни фигури като Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Чавдар Цветков и Андрей Желязков – Жужо. До момента звездата на ПАОК има 13 гола с националния екип.

Очаква се старши треньорът Илиан Илиев да направи някои промени, макар варненският специалист да обяви на вчерашната пресконференция, че ще се стреми да се придържа към основния състав, на който залага. Това ще бъде четвърти мач на трикольорите под ръководството на бившата звезда на Черно море, Левски и Бенфика, като досега имаме две равенства и една победа, пишат от „Спортал“.

Срещата с Азербайджан е част от подготовката на нашите за Лигата на нациите през есента, като през юни „лъвовете“ ще имат още две проверки – срещу финалистите на Евро 2024 Румъния и Словения.

Азербайджан излиза с повишено самочувствие срещу България – заради добрите игри на Карабах срещу Брага и Байер (Леверкузен) в Лига Европа и след победите над Швеция (3:0 през ноември м.г.) и Монголия (1:0) в последните две домакинства.

Азербайджан – България

Вероятни състави:

Азербайджан: Махомедалиев, Сейдлиев, Мустафазаде, Б. Хюсеинов, Джафаргулиев, Кьокчу, Диниев, Махмудов, Озобич, Дадашов, Шейдаев.

България: Иван Дюлгеров, Патрик-Габриел Галчев, Алекс Петков, Петко Христов, Виктор Попов, Илия Груев, Георги Костадинов, Илиан Илиев, Георги Русев, Александър Колев, Кирил Десподов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ