Азербайджан за България: Трябва да им покажем кой е домакин

7 Dni Sport23.03.2024
България - Танзания, Отбор

Временният селекционер на националния отбор по футбол на Азербайджан Ариф Асадов призна, че той и помощниците му са мислили през цялото време еднакво и за двата мача, които са заложени в програмата на турнира FIFA Series. Снощи азерите се наложиха минимално над състава на Монголия с 1:0 с победен гол на Бахлул Мустафазаде в 90 + 1 минута.

В понеделник (25-и март от 18:00 часа българско време) Азербайджан и България ще се срещнат в своеобразен финал на турнира, а преди тях на стадион „Далга Арена“ ще ритат Танзания и Монголия. Асадов е поставен само за тези два мача от федерацията на поста след уволнението на италианеца Джани де Биази в края на ноември миналата година.

Попитан дали Азербайджан ще излезе с напълно променен състав срещу България, треньорът Асадов заяви: „Мислихме достатъчно и върху двата мача. Монголия и България са два отбора в съвсем различен стил и естественото е, че трябва да играем по напълно различни начини и системи. Но в стартовите 11 може би ще има някакви промени“.

На въпрос кой е фаворит в мача с българите, той каза: „Гледахме вчерашната среща с Танзания (1:0). Също така гледахме на видео мачовете им със Сърбия и с Унгария. Анализирали сме детайлно съперника. Каква ще бъде тактиката, ще вземем решение по-нататък. Но играем у дома и сме длъжни да направим така, че съперникът да усети, че ние сме домакините. Ще направим някои промени – най-вероятно в защитата“.

Самата среща Азербайджан – Монголия премина при тотално надмощие на домакините, но безбройните им пропуски държаха нулевото равенство почти до края. Трябва да се отбележи и представянето на вратаря Енхтойван Мунх-Ердънъ, който се отличи с доста добри спасявания.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ