Григор Д. Димитров: Ще бъда искрен, опростих някои неща и ги направих по различен начин

7 Dni Sport21.03.2024
Григор Димитров,

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров говори за „Tennis TV“ преди началото на участието си на “Мастърс”-а в Маями. Той все още не е научил името на първия си съперник, който ще бъде излъчен измежду Алехандро Табило и Брендън Накашима. Топ ракетата ни никога не е преодолявал четвърти кръг, докъдето е достигал през 2012-та и 2016-та.

“Маями е странен турнир за мен, защото съм постигал страхотни победи през годините, но така и не можах да стигна особено далеч. Не мисля за това, а се опитвам да повиша нивото на играта си. Всеки ден условията тук могат да бъдат различни. Стремя се да понижа напрежението, за да играя по-добър тенис. Контролирам това, което зависи от мен. Понякога търсиш съвършенство, което не съществува. Как разсъждаваш е по-важно от опита ми, защото трябва да се справям с емоциите.

Всичко съм подобрил в последните месеци. Опростих някои неща и пробвах някои различни. От дълги години съм в АТР тура и съм имал страхотни моменти и големи падения. Подобрявам се като човек и играч. Трябваше да се науча да обичам не само победите, но и загубите, защото целта винаги трябва да е просто да играеш собствената си игра.

Тялото е натоварено много, но дори с моето средно ниво имам добри шансове срещу много тенисисти”, каза Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ