Георги Дерменджиев сюрпризира Кирил П. Домусчиев с изобретателността си: Искам с двама

7 Dni Sport19.03.2024
432207841_428376366359877_4171859906288637248_n

Лудогорец разби с 6:0 Локо Сф и се укрепи на върха в Първа лига. Над всички в този мач беше Квадво Дуа, който отбеляза два гола и даде още две асистенции.

Постепенно бившият младежки национал на Швейцария се превръща във все по-важна фигура за Георги Дерменджиев, като от началото на сезона вече има 8 гола и 3 асистенции в 14 срещи в Първа лига. В Европа той е вкарал един гол, а за Купата на България е дал една асистенция. Така общият му баланс е 25 мача, 9 гола и 4 асистенции. Цифрите му не се никак лоши за футболист, който беше близо 2 месеца аут от терените заради контузия. И който води непрестанна битка с Руан за титулярно място. Към момента бразилецът продължава да бъде с по-добри показатели. Той е записал 38 мача във всички турнири, 13 повече от Дуа, в които е отбелязал 13 гола и е дал 6 асистенции.

Опитният треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев обаче измисли начин как и двамата футболисти да са на терена и да няма сърдити. Защото не е тайна, че след изваждането си от игра срещу Берое Руан се нацупи и не поздрави своя наставник. В отсъствието на контузения Тодор Неделев именно бразилският таран заигра зад Дуа и именно той даде първата асистенция за швейцареца. След това двамата направиха и доста други подавания помежду си.

Интересно е дали и след паузата, когато Тодор Неделев все още няма да е на линия, и на Лудогорец му предстоят два тежки мача – гостуването на Локо Пд и домакинство на Левски, Дерменджиев отново ще заложи на схемата с двама нападатели. Или ще избере сигурността и пред двамата вътрешни халфове ще постави Якуб Пьотровски, както беше в Европа, пишат от „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ