Берое с трансферен удар! Взе център и гард от женската НБА!

1

Ръководството на женския баскетболен клуб Берое финализира привличането на три чуждестранни състезателки. Подготовката на тима, воден от Таня Гатева, ще стартира на 3 септември, като на първото занимание ще присъства черногорската националка Ана Турчинович-Почек. Тя е на 24 години, висока е 190 см и играе на позиция център. През миналия сезон е част от испанския Валенсия и регистрира средни показатели от 11,2 точки и 7,5 борби. Почек има опит и в първенствата на Кипър, Израел, Чехия и Франция, а през 2016-а записва кратък престой в българския шампионат с отбора на Хасково и се отличава средно с по 24 точки в трите си мача. Година по-рано достига до драфта на женската НБА (WNBA). От 14-годишна Почек е неизменна част от селекциите на националните гарнитури на родината си.

На 5 септември към тренировките на Берое ще се присъединят 24-годишните американки Бриана Люис и Саня Чонг. Двете доскоро бяха съотборнички в отбора на Далас Уингс в WNBA и сега отново ще играят заедно в редиците на старозагорския тим. Люис е център, висока е 196 см и завършва колежа Канзас Стейт, докато 173-сантиметровата Чонг е гард, възпитаничка на колежа Кънектикът. С това селекцията в клуба приключи и съставът за новия сезон о напълно окомплектуван.

В Стара Загора запазиха гръбнака от талантливи български момичета, които са и в основата на националния отбор на България до 20 години. Тимът е подсилен още и от опитната националка Радослава Бъчварова, както и от Христина Тютюнджиева, която за последно се състезава във френското първенство.

В треньорския щаб на Берое влиза Катя Кордова, която ще е сериозно ангажирана и в детско-юношеската школа. През сезон 2018/2019 старозагорки ще защитават честта на България в изключително престижния турнир Еврокъп, в който ще се включат директно от груповата фаза. Там съперници на „зелено-белите“ ще бъдат шведкият Умеа, турският Боташ и отбор, преминал през квалификациите на Евролигата. Първата среща на българките ще бъде на 24 октомври. За трета поредна година Берое“започва със сериозни амбиции и в Адриатическата лига, където през 2017 година спечели сребърните медали.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ