Илиан Илиев има въпросителна за мача на Черно море с ФК ЦСКА 1948

7 Dni Sport15.03.2024
Черно море - ЦСКА, Илиан Илиев

Треньорът на Черно море – Илиан Илиев – има една въпросителна по състава си за днешния двубой с ФК ЦСКА 1948. Мачът на стадион „Тича“ е от 18:45 часа.

Дилемата пред 55-годишния специалист е на кого да се довери в атаката по лявото крило. Наставникът има три избора за тази позиция – Дани Мартин, Андрея Калакан и Едгар Пашеко.

Испанецът стартира на този пост в първия пролетен кръг при гостуването на Лудогорец, когато дебютира и дори вкара гол при загубата с 1:2 в Разград, а после спечели доверието на Илиан Илиев и срещу ЦСКА-София (1:0). По всяка вероятност изборът на треньора ще падне върху него.

При успеха над Ботев Враца с 1:0 пък започна друг от новите попълнения – румънецът Андреяс Калкан, докато в Стара Загора при загубата от Берое с 0:2 Мазир Сула действаше на тази позиция, но французинът днес ще влезе в ролята на плеймейкър.

Няма да е изненада и ако португалецът Едгар Пашеко за първи път излезе като титуляр през пролетта отляво в атака. 23-годишният футболист се завръща в групата на моряците, след като не бе в нея за гостуването на Берое. Съществува и четвърти вариант с Мишаел Алвес, но бразилецът по всяка вероятност ще бъде използван като жокер през второто полувреме.

Останалите постове в титулярния състав са капарирани, а наказаният Пабло Гарсия ще бъде заместен от Васил Панайотов, който ще бъде върнат по-назад в постройката и ще си партнира с капитана Даниел Димов. Очаква се изборът на Илиан Илиев кой да води атаката на моряците отново да падне върху Атанас Илиев за сметка на Исмаил Иса.

Черно море влиза и с голяма доза оптимизъм в днешния сблъсък след миникризата, в която изпадна след поражението от Берое с 0:2. Моряците нямат загуба срещу столичани в седем поредни мача. В тях варненци записаха две победи и пет равенства, като последните четири завършиха без победител. За първи и последен път Черно море загуби от ФК ЦСКА 1948 в първия двубой между двата тима – на 30 октомври 2020 година с 1:2 във Варна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ