Българският треньор, когото в Гърция обявиха за цар: У нас стана това, от което най-много ме беше страх – от шефовете зависи да се върнем там, където бяхме

георги помашки

Георги Помашки донесе три медала за гръцката атлетика на европейското първенство в Берлин. Специалистът изведе до златото Матиадис Тентоглу (дълъг скок) и Параскеви Панахристу (троен скок), както и до бронд Димитриос Циамис в тройния скок. Българинът призна, че успехите се дължат на добрите позиции в гръцката федерация и именно затова се чувства на мястото си там в последните 30 години.

Пред БНТ Помашки сподели, че е разочарован от отношението на федерацията и ръководството към треньорите в България, което води и до по-слаби резултати.

“Не съм съгласен с много неща в България. Положителното е работата по базите. Много места си подобриха базите – Сливен, Стара Загора, залата в София – това са големи и важни стъпки.

Винаги държа да направим много за живия материал. Първо ще кажа, че треньорът няма заплата. Какъв резултат може да искаме от човек, когато не го поддържаме материално и морално? Трябва да им дадем право да се изкажат, трябва да им дадем право да ръководят, защото се губи връзката. От това съм се страхувал най-много и то се случи в България.

Имахме много добри треньори със знания и практика, но бързите промени не позволиха да се предаде този опит. Когато се изгуби връзката, няма как да се получи. Кошарата се прави от добър овчар. Стадото се събира от добър овчар. Ние сме хората, които трябва да го организираме това нещо. И се изгуби тази практика, тази връзка, този синджир, който трябва да се ниже. Ние го прекъснахме. От това ме боли много. Ние сме имали всичко на много високо ниво. Можем да го възродим – в нашите ръце е и в ръцете на всеки шеф от спортната йерархия“, завърши Помашки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ