Валентин Антов от ЦСКА, който накара италианците да пропишат на кирилица

7 Dni Sport13.03.2024
Монца, Валентин Антов

Всеки град в Италия има нещо, което му дава повод за гордост – за Рим това е културно-историческото си наследство, за Милано – модата, а Торино – автомобилната промишленост. Ломбардийският Кремона от своя страна е световноизвестен с прочутите фамилии лютиери (майстори на струнни инструменти, основно цигулки) Амати, Страдивари и Гварнери. Местните жители се надяват, че към славата му скоро ще се добавят и успехи на футболния терен, след като местния Кремонезе се завърне в Серия А.

Гриджоросите направиха решителна крачка към това, утвърждавайки се на второ място след драматична победа с 2:1 срещу директния конкурент Комо през отминалия уикенд. А сред играчите, имащи основна заслуга за възхода на тима е българинът Валентин Антов. Националният защитник има 23 мача във всички турнири от началото на сезона и е един от стълбовете в схемата на Джовани Стропа. Антов дойде през лятото под наем от Монца, за който записа само 9 мача на ниво Серия А, в търсене на място, където ще може да се развие като играч. „За разлика от България, където на чужденците се дават много шансове, в Италия трябва да си поне класа над местните футболисти, за да си заслужиш място сред титулярите.

Радвам се, че успях да се наложа, още повече, че настоящата схема на игра ми пасва много добре. Да, тя изисква много тичане, но вече свикнах с нея и се чувствам прекрасно“, споделя бившият играч на ЦСКА. Кремонезе обикновено излиза в схема 3-5-2, като Антов е десния от тройката централни бранители. Противно на очакванията той невинаги е в противниковата половина при статичните положения, а често остава последен от защитниците.

За сметка на това в игрова ситуация неговите внезапни включвания изненадват съперника, както се случваше неведнъж при домакинството на Комо. В началото на второто полувреме българинът имаше възможност да се разпише с нетипичен удар извън наказателното поле, но Лоренцо Андреначи отрази удара. „Вече няколко мача пробвам да вкарам по този начин, но все не успявам. Все в някой момент ще ми се получи“, философски обобщава Валентин Антов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ