Ще спират “Ергенът”, рейтингът на просташкото предаване се срива главоломно

1

Просташкото риалити „Ергенът” вече не е номер 1 по гледаемост. Рейтингът на шоуто, в което грозновати девойки се борят за сърцето на един мъж, пада главоломно с всеки изминал епизод. Това сочат данните на пийпълметричната агенция ГАРБ. В първите 2 сезона на „Ергенът“ шоуто бе на върха в дните, в които се излъчва. Само че сега конкурентното риалити, което върви по Нова тв – „Хелс китчън“, е по-предпочитано от зрителите.

Готвачите от кухнята на шеф Виктор Ангелов са доста харесвани и предпочитани от зрителите. В първите 2 седмици, откакто се излъчват форматите, „Хелс китчън“ е почти 1/3 по-гледан от „Ергенът“. В него няма такива драми, както в конкурентното шоу. По-динамично е, а това се харесва повече от зрителя.

Дали причината за ниския рейтинг е слабият каст от девойки, или просто на българина му писва да гледа как семпли жени правят всичко по телевизията, за да се харесат на Ергена, не се знае. Но със сигурност има причина за огромния спад в интереса към предаването. В социалните мрежи дори тръгна слухът, че 4-ти сезон на шоуто може и да няма догодина. „Не знам кой ги избира, но с всеки изминал сезон става все по-зле“, коментират в мрежата.

Малко вероятно е шоуто напълно да бъде спряно догодина, коментират телевизионери. Възможно е по-скоро да му бъде сменено името, но не и акцентът.

От сума ти време се твърди, че продуцентите обмислят да направят „Момата“ еквивалент на „Ергенът“, но мъже да се борят за сърцето на една дама. В същото време пък „Капките“ безапелационно бие конкуренцията и са твърдо номер 1 от всички формати в България.

Една от причините за това е, че Би Ти Ви решиха да не пуснат предаване в първия ден от седмицата, когато по Нова тв вървят имитациите на звездите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ