Какви са правилата за изборния Конгрес на БФС на 15 март?

7 Dni Sport12.03.2024
Конгрес на БФС

На проведения инструктаж на кандидат-президентите за БФС, на срещата в Бояна на 11 март, бяха определени правилата, при които ще се проведе Конгреса, както и уточнени други подробности около него, пишат от „Дспорт“.

Какви са правилата, които ще бъде съблюдавани по време на Конгреса:

– Изказване на всеки от кандидатите до 5 минути, изказванията ще бъдат по реда на постъпване на кандидатурите. По този ред ще бъдат подредени имената в интегралната бюлетина.

– Ще има 4 изборни бюра. Обсъжда се и ще бъде предложено за гласуване на Конгреса изборните кабинки да бъдат заменени с пултове с преграда, за да се избегне снимането и манипулирането на вота.

– Регистрацията на делегатите започва в 7:30 и приключва в 10:15, когато ще се провери дали има кворум 50% + 1, за да започне Конгресът в 10:30. По времето на точки 1,2 и 3, кандидатите и техните сътрудници ще бъдат в „Пура бар“ в хотел „Маринела“, където на монитори ще наблюдават случващото се. След трета точка ще бъдат поканени в залата, местата са на първия ред.

– След избор на президент, същият предлага списък с 14 кандидата за Изпълком, като делегатите в залата ще могат да направят допълнителни предложения за членове на Изпълкома. Всички кандидати се вписват в интегрална бюлетина, а гласуването ще стане на принципа на „Задраскайте излишното име“.

– До края на деня (вторник, 12 март) от БФС ще обявят дали Конгресът ще бъде излъчван на живо в Youtube.

– Има предложение до четвъртък всеки кандидат да предложи 5 имена от делегатите за наблюдатели на изборния процес на урните. Петьо Костадинов и Георги Захариев са се отказали от това си право.

– Има предложение преди всяко тайно гласуване да се прави проверка на кворума в залата от квесторите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ