Ивайло Петров – Пифа: Нещо куца в ЦСКА, Фернандо Каранга не е лидер

7 Dni Sport11.03.2024
Черно море - ЦСКА, Фернандо Каранга, Пабло Гарсия, Фернандо Каранга, Марселино Кареасо

Бившият вратар на ЦСКА – Ивайло Петров-Пифа – заяви пред „Мач Телеграф“, че на отбора на Нестор Ел Маестро му липсва лидер.

„ЦСКА не може да направи два качествени поредни мача и не знам на какво се дължи това. Играем добре срещу Ботев Враца, а после нищо срещу Черно море във Варна. Миналата седмица се изигра силен двубой срещу Берое, а сега не показаха същата игра. Не могат да изиграят два мача подред на едно и също ниво. Дали е концентрация, или настройка на футболистите, не мога да кажа. Няма значение кой е съперникът.

Ние сме ЦСКА и няма място за отстъпление. Не можеш да излезеш без мотивация, независимо срещу кой отбор излизаш. Нещо има, което куца, но не знам какво е. Липсва лидер в отбора! Каранга се опитва, но той не е лидер. Лидери са Малдини, Зидан, Меси и т.н. Няма такъв човек в ЦСКА. Един лидер не може да си позволи да остави отбора с човек по-малко в мача с Черно море. Това е тънкият момент. Малките неща са много важни. Няма изявен лидер в ЦСКА. Може да има някой в съблекалнята, но на отбора му е нужен такъв и на терена. Човек, който да сплоти отбора“, започна той.

„С оглед на доминацията, която имаше ЦСКА, мога да кажа, че победата в Бистрица е заслужена. Липсваше концентрация на моменти. Отборът имаше много положения и противникът играеше прибрано, но липсата на спокойствие в ключовите моменти усложни много нещата. Такива отбори се затварят и трябва да се използва всяка една тяхна грешка, за да се отбележи гол. Има психологически проблем. При всички отбори го има. Единствено изключение прави Лудогорец. Там виждаме колектив и това си личи и на терена. Енергията, с която играят, е различна. Няма напрежение и прибързване в моменти. Става въпрос за последната година. На всички отбори им липсва спортен психолог. 20% е талант и 80% е психология! Това показват изследванията. Много хора отричат тези неща и не знам защо“, завърши Пифа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ