Фернандо Каранга за първи път играе в Бистрица, не е вкарвал на 5 отбора в елита

7 Dni Sport09.03.2024
ЦСКА - Ботев Враца, Джонатан Линдсет, Тибо Вион, Фернандо Каранга, Матиас Фаетон, Християн Петров, Отбор

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга днес за първи път в кариерата си ще се изправи срещу ФК ЦСКА 1948. По време на предишния му предстой у нас, този клуб все още се е подвизаваше в аматьорски футбол. Бразилецът не е играл срещу общо 5 от настоящите членове на Първа лига, като останалите са Крумовград, Арда, Локо Сф и Хебър.

Това са и единствените участници в първенството, срещу които Каранга не се е разписвал – вкарал е на всеки от другите 10 тима, като любимите му жертви са Берое и Черно море, чиито мрежи е поразявал по 4 пъти. С други думи казано, стрелецът няма голове само срещу отборите от елита, срещу които не се е изправял.

Той изигра три официални двубоя, откакто изненадващо се завърна при червените през зимата, но все още не е отбелязвал. При първия си престой бразилецът „се отпуши“ в петия си мач с червената фланелка и след това буквално не можеше да бъде удържан, като в следващите над 35 срещи имаше коефициент от близо 1 гол на двубой.

Любопитно е, че сега нападателят вече два пъти преодоля противниковите вратари – срещу Ботев Враца и Черно море, но попаденията му бяха отменени заради засада. Той се отчете с два незачетени точни изстрела и в последната зимна контрола със Септември поради същата причина, пишат от „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ