10 години от мача ЦСКА – Левски с 6 червени картона и постъпката на Райс М’боли

7 Dni Sport08.03.2024
ЦСКА - Левски, Райс М'боли

Дербитата между ЦСКА и Левски традиционно са свързани с много нерви и напрежение. Дори във финала за Купата на България през 1985 г., след който двата тима са разформировани заради масов бой, обаче не са вдигнати толкова червени картона, колкото преди точно 10 години. Тогава в среща от 26-ия кръг на А група Георги Кабаков изгони цели шестима футболисти.

Още в 29-ата минута Борис Галчев напусна терена преждевременно след закъснял шпагат и втори жълт картон.

Тимът на Стойчо Младенов се държеше равностойно с 10 човека и в средата на втората част Тони Силва отне от Станислав Ангелов и го принуди да го фаулира в пеналта.

Това доведе до дузпа и изгонване на Пелето, а Емил Гъргоров вкара за ЦСКА.

Връхната точка на напрежението бе достигната в добавеното време. Тогава Ларсен Туре от сините чукна топката с крак от ръцете на легналия вратар Райс М’Боли. Стражът бесен стана и я прати в главата на нападателя, който се строполи. И двамата получиха червени картони, а под рамката застана защитникът Апостол Попов.

Той запази победата на ЦСКА, а след последния съдийски сигнал имаше нови разправии, които доведоха до червени картони на Омар Косоко и Владимир Гаджев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ