„Увърта дали ще поеме ЦСКА, но му се иска. Личи си, та това е най-големия български отбор.“

7 Dni Sport07.03.2024
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Душан Керкез

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез не пожела да даде категоричен отговор относно информациите, че ЦСКА се интересува от привличането му като заместник на Нестор Ел Маестро. В същото време той сподели, че води преговори с канарчетата за нов контракт, но все още няма нищо финализирано. Интересно е, че ЦСКА и Ботев Пд са съперници на полуфиналите за Купата на България.

„Аз съм тук, аз съм в Ботев и докато съм тук, ще давам най-доброто от себе си. Хората, медиите могат да казват каквото искат, това е тяхно право. Тук съм, ще видим какво ще донесе бъдещето. Искам да остана тук“, категоричен беше наставникът на „канарчетата“ в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

Запитан за преговорите с ръководството за евентуален нов договор с Ботев, специалситът сподели:

„Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба.“

“Ботев е в процес. Тимът се развива като отбор, като клуб, и като всяко нещо в процес на работа, просто имаме нужда от време. Подобряваме се, но трябва да продължим да работим. Имаме прекрасен стадион и фенове и просто се нуждаем от време, за да постигнем нещо значимо”

“Знаете, че във футбола промените се случват. Необходимо е време за новия играч да се адаптира, а и отборът да го приеме, с упоритост нещата ще се случат. Той е младо момче и трябва да се справя с напрежението. Мартин Секулич също в добър нападател, така че те са добра конкуренция. В същото време имаме четирима прекрасни вратари. Ханкич не успя да осъществи трансфер, но ние имаме конкуренция на този пост.“

Душан Керкез смята да продължи да залага на млади играчи в Ботев Пд.

„Трябва да поздравя треньорите в академията на Ботев, които са работили много добре с младите ни играчи. Те трябва да продължат да работят, младите имат нужда от подкрепа, ще имат спадове и възходи, но е важно да продължат да работят“, сподели още треньорът.

Йонас Там и Емануел Уме се очаква да се възстановят скоро и да бъдат на разположение.

„Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба“, добави Керкез.

„Искаме да върнем Ботев там, където му е мястото, в челното място на класирането. Имаме страхотен стадион и нашите фенове го заслужават. Всички трябва да гледаме в една посока и да сме обединени – фенове, треньори, всички. Аз не мисля за нещата, които се случват отвъд клуба, но когато всичко бъде изчистено, Ботев отново ще бъде водещ отбор в страната“, уточни Керкез.

„Аз не съм нито първият, нито последният в страната, които вижда, че клубовете имат нужда от инфраструктура. Генерално изостаналата инфраструктура на Балканите не позволява на клубовете да се развиват.

Феновете на ЦСКА коментират, че Душан Керкез увърта дипомлатично, но му се иска да поеме ЦСКА и всичко е въпрос на разговори.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ