Арда Кърджали продава най-добрия си играч в първенството на Южна Корея, малиеца разписва

7 Dni Sport05.03.2024
Радослав Цонев, Абубакар Тунгара

Сагата с трансфера на офанзивния футболист на Арда Абубакар Тунгара е на път да свърши. Вчера стана ясно, че той се намира в Южна Корея, където трябва да финализира преминаването си в местен тим.

„Информацията за трансфера на Тугара официално ще излезе, когато всичко е готово. В момента той е в Южна Корея и чакаме преминаването на медицинските тестове. Условията и парите са договорени, но има още няколко детайла“, заяви треньорът на кърджалийци Николай Киров след нулевото равенство срещу Пирин.

На този етап родният клуб пази именто на азиастския клуб в тайна, докато нещата не бъдат финализирани.

През тази зима Арда вече осъществи няколко изходящи трансфера. Кърджалийци продадоха Преслав Боруков на Маритимо, а Умар Сако премина в Ростов. Десният бек Мартин Стойчев вече е част от ЦСКА, след като играеше в тима под наем от Септември София.

Арда привлече Абубакар Тунгара от Берое в началото на 2023 година. Малиецът изигра 39 мача за кърджалийци, в които вкара 6 гола и направи 10 асистенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ