„ЦСКА да не се заблуждава! Това с Берое беше разправа с банда нещастници с човек по-малко“

ЦСКА - Берое, Матиас Фаетон

Бившият треньор Александър Станков сподели мнението си за победата на ЦСКА с 3:0 над Берое.

„ЦСКА се завърна на победния път в първенството, след като надигра с 3:0 у дома загадката №1 у нас за този сезон Берое. Тимът със сигурност изглеждаше по-добре от предишните си мачове, което бе отразено и от крайния резултат. Треньорът бе направил и няколко корекции в състава, а на терена се появиха футболисти, които демонстрират, че са амбицирани да се докажат. Този двубой обаче не може да бъде никакъв критерий за състоянието на ЦСКА и няма как да заблуждава когото и да е. Първо трябва да се отчете какъв сбирток от знайни и незнайни футболисти представлява в момента Берое, а освен това над 70 минути червените играха с човек повече. Срещу такъв съперник и при подобно развитие на мача е съвсем нормално и рутинно ЦСКА да постигне такъв резултат. От психологическа гледна точка дори можем да бъдем доста по-взискателни към армейците. Ясно е в какво психологическо състояние се намира тимът на Ел Маестро и че около него има голямо напрежение и вчерашният двубой бе много удобна възможност за постигане на още по-убедителна и дори разгромна победа, която да донесе повече спокойствие и самочувствие в съблекалнята.

Задължително е все пак да се отбележи, че ЦСКА показа приятен живец и настроение в предни позиции. Този път червените нанесоха сериозен брой удари в очертанията на противниковата врата за разлика от предишния шампионатен двубой на „Тича“, когато не улучиха целта нито веднъж. Видяхме и постепенни атаки, чиято липса сериозно се усещаше в изминалите мачове. Но отново трябва да се направи забележката, че мачът на „Васил Левски“ приличаше повече на контрола, отколкото на реален тест срещу солиден опонент.

След второто полувреме срещу Арда Фаетон направи нов силен мач, поставен на лявото крило. С най-доброто си представяне с червената фланелка пък се отчете Станислав Шопов, който очевидно може да донесе разнообразие в монотонната игра на ЦСКА. Друг е въпросът колко време беше нужно на треньорския щаб да разбере тези неща, след като човек с просто око би могъл да ги забележи. През зимата Шопов дори бе на прага на раздяла с ЦСКА. А това е млад български футболист, който почти всички родни отбори биха привлекли с удоволствие. Загадка е и защо Фаетон толкова време беше мъчен в нападение, където бе очевидно, че не се чувства комфортно. Но все пак по-добре късно, отколкото никога.

Добро впечатление направи поведението на Мартин Стойчев, който по десния фланг игра почти в една линия с Фаетон по левия. Бековете на ЦСКА винаги трябва да са високо по терена и да са атакуващи. Непрекъснато да създава опасности в предни позиции. Стойчев не игра на оптимално ниво, но спрямо позицията и игровото му поведение вдъхва увереност, че тепърва ще идват и по-силни представяния от него.

ЦСКА показа доста на брой добри сигнали, но те тепърва трябва да се затвърждават срещу по-сериозните съперници. Защото витрината за футболисти в Берое няма как да бъде критерий за абсолютно нищо. От червените зависи да надградят над тази победа, а не да се заблудят от нея“, коментира Станков пред „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ