Набута ли се Левски с искането за строеж на нов стадион?

герена сектор а

Исканото на разрешение за строеж означава, че Левски се е отказал от намерението си да придобие стадион „Георги Аспарухов“ на концесия. По закон няма как едновременно да се иска строеж и да се иска концесия, пояснява „Мач Телеграф“. Вторият вариант е ограничен във времето, например 30 години.

Въпросът със строителството на новия стадион на Левски се точи вече почти 12 години. През ноември 2012 година бившият вече изпълнителен директор Иво Тонев за първи път споменава, че се готви изграждането на ново съоръжение. През февруари следващата година беше бутнат сектор „А“, но след това настъпи поредната финансова криза при „сините“ и проектът беше замразен. През 2016 година беше изграден наново централният сектор, но без козирка.

Точно преди три години, навръх кризата след оттеглянето на Васил Божков, също бившият изпълнителен директор Павел Колев обяви, че Левски е поискал „Герена“ на концесия. Нещата обаче така и не се развиха във времето, а Павел Колев по-късно подаде оставка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ