Мартин Камбуров с интересно интервю за връщането на Крушарски, драмата „Хоркаш“ и битката с Левски

Мартин Камбуров

Зимата в Локомотив Пловдив бе повече от интересна. Като мажоритарен coбственик се завърна Христо Крушарски, а „смърфовете“ се разделиха с две от големите си звезди. Джовани замина за далечен Китай, а Георги Минчев премина в кипърския АЕЛ Лимасол. „Мач Телеграф“ се свърза с легендата на черно-белите Мартин Камбуров, който сподели мнението си за случващото се около Локомотив.

Г-н Камбуров, как виждате началото на полусезона за Локомотив? Първо хубава победа над Арда, но след това може би малко изненадващата загуба от Хебър.
– Очакваше се първият мач да бъде по-труден. Арда, като че ли наистина е по-солидният отбор от двата, с които игра Локомотив. В първия успя да победи, но във втория ги застигна липса на шанс. Също така мисля, че имаше чиста дузпа при 1:1. Ако съдията я беше отсъдил, мисля си, че спокойно резултатът можеше да отиде в съвсем различна посока.

– Като че ли отборът все още свиква да играе без Джовани и Георги Минчев, които бяха продадени?
– Да, а и освен тях напуснаха още няколко момчета. Има си и проблемите със старото-ново ръководство, което се завръща, така че според мен никой не трябва да има кой знае какви големи очаквания. Ако Локомотив влезе в първата шестица ще бъде успех за отбора.

– Изглежда, че точно тези трансфери на Минчев и Джовани дадоха начало на една да я наречем „студена война“ между Христо Крушарски и Александър Томаш?
– Аз не съм човекът, който да коментира дали ще бъде студена, или топла… аз съм извън тези неща. Наблюдавам като обикновен зрител. Вътрешните неща в кухнята не ги знам и нямам как да коментирам.

– Ситуацията около вратарския пост също е интересна. Договорът на Хоркаш изтича и тук дилемата е титуляр или резерва за хърватина?
– Ако бях спортен директор, решението щеше да е мое. От сегашната ми позиция не мога да кажа нищо. Динко е добър вратар. Вече тук е решението на ръководството и на треньора. Ако треньорът се съгласи да пускат втория вратар, значи момчето се справя ок. На мен само ми остава да стискам палци за това, който е на вратата да се представя добре за Локомотив.

– Силно начало и за Левски, ще може ли Локомотив да се пребори със „сините“ за четвъртото място?
– Всичко е възможно. Виждате, че отборите в Първа лига са доста изравнени. Дори отборите в дъното на класирането не са такива, които да падат всеки мач с 0:5. Виждате, че дори и Етър във всеки мач се бори за всяка точка. Силите са много изравнени, с изключение може би на Лудогорец, който според мен е с класа над останалите отбори. Другите навсякъде могат да губят точки, така че до последния кръг може да не се знае кой ще е шампион или кой ще играе в европейските клубни турнири през лятото и есента. Същото важи и за отборите, които се борят за оставане в Първа лига.

– Отпадането на Лудогорец от Европа и възможността на отбора да се концентрира в първенството ли отново прави „орлите“ големия фаворит за титлата?
– Със сигурност. Отпадането от Европа ще ги концентрира във вътрешния шампионат. Това ще им позволи да бъдат по-солидни, а не както бе през есента, когато допускаха някои разклащания. Сега, като нямат евромачове, ще се фокусират върху това да спечелят титлата и е логично да вдигнат нивото в Първа лига.

– Черно море пък отговори със страхотна победа над ЦСКА на „Тича“. Очевидно „моряците“ няма да се предадат до края.
– Черно море се представя доста солидно и според мен до края ще бъдат не толкова в битката за Топ 3, а в тази за титлата. Стабилен отбор са през тази година като успяват да вземат и важните мачове, а когато го правиш, винаги дава увереност и самочувствие. До края на първенството ще е интересно, а Черно море ще бъдат в борбата за титлата.

– Тук да направим лек паралел с Илиан Илиев. Наскоро бе теглен жребият за Лигата на нациите. Може ли този цикъл от мачове да постави „новото начало“ след Младен Кръстаич?
– Мисля, че Илиан е правилният човек. Видяхте само за двата мача, в които е начело, постигна хубави резултати. Винаги съм казвал, че нямаме толкова слаби футболисти, колкото се опитват и медии, и „специалисти“ да го изкарат, а че първенството ни не става. Напротив, имаме футболисти за средноевропейско ниво. Илиан Илиев е добър треньор и смятам, че в тази група няма да бъде леко, но според мен ще я спечелим, а това ще покаже, че българският футбол не е стигнал до ниво така, както всички казват „rookie“ (от англ. „новобранец“ б.р.).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ