Кокала със смела прогноза за Левски

Емил Велев

Левски не бива да се отказва и трябва да натиска здраво около Найджъл Робърта. Това смята бившият треньор на тима Емил Велев.

Той изведе „сините“ до последната им засега титла през 2009 година. Робърта е свободен агент, след като бе натирен от Ди Си Юнайтед. Именно там бе продаден от родният гранд през пролетта на 2021 година. От доста време насам се говори, че от „Герена“ трябва да се възползват от опцията да го върнат. Нещата се проточиха заради финансовите му изисквания. Според Велев обаче и по този въпрос може да е настъпила сериозна промяна.

„Досега взеха четирима играчи, а селекцията е процес, който не спира. Говори се, че може да си върнат Робърта. И смятам, че тези преговори могат да завършат успешно. Мисля, че има достатъчно мачове в САЩ, а освен това е професионалист. Със сигурност не се изпуснал извън форма. Няма да има проблеми да се включи в нашето първенство“, коментира Велев за „Мач Телеграф“. Според него явно подготовката в Турция е била ползотворна и това се вижда от резултатите на Левски в първите 2 мача.

„Левски записа 2 победи. Срещу Пирин имаха известни проблеми, но ги преодоляха и спечелиха. Разликата между двата отбора е сериозна. Мисля, че 2:1 е най-малкото, с което Пирин се измъкна. „Сините“ трябваше да бият с много повече. Тук, с Арда, гостите стигнаха до 2 ситуации. Разликата обаче отново бе голяма. Ако бразилците не бяха започнали с номерата си през второто полувреме, то можеше да има още голове за Левски“, коментира Кокала.

„Сега трябва да се работи, за да се изчистят тези слабости в защита, които се допускат, за да може всичко да е наред преди тежките мачове, които се задават. Лично аз винаги съм смятал, че мястото на Левски е в Топ 3. Въпреки че се изпуснаха много точки в серията от мачове без победа. Все пак има доста двубои до края и нищо не се знае“, каза още той.

„Лудогорец си е Лудогорец. Победиха с лекота Берое. ЦСКА също е на обичайното си ниво и никога няма да станат шампиони. Допуснаха да загубят дерби в 88-ата минута. Не виждам какво ще се промени. Черно море от друга страна е много стабилен отбор. Там нещата са постигнати с много амбиции и труд. Предстоят много интересни двубои. Мисля, че титлата този път ще се определи от 4-5 отбора“, завърши Велев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ