Немски национал: Публиката в България ни изпи енергията

7 Dni Sport28.02.2024
417445358_803650965124181_7256928119257802300_n

Националите на селекционера Росен Барчовски донесоха един от най-големите успехи в историята на българския баскетбол с победата над световния шампион Германия в европейска квалификация.

Според чистосърдечното признание на един от състезателите на бундестима явно огромен принос за спечелването на битката с 67:62 е имала и френетичната публика в зала “Арена Ботевград”. Над 3500 фенове препълниха съоръжението и подкрепяха до отмала националите ни.

“Беше направо екстремно шумно. Това ни изпи малко енергията, което не би трябвало да се случва”, сподели германецът Луис Олинде пред MagentaSport. Той посочи и грешки на бундестима, за да се стигне до загубата от България.

“Не направихми нищо в атака, за да вкараме повече кошове. Липсваше ни организация. Направихме грешката да позволим на противника да натрупа самочувствие. 62 точки са много малко”, заяви пред телевизията Олинде.

“Атмосферата в залата наистина беше страхотна. Може би това се отрази на представянето на един-двама от нашите баскетболисти”, каза пък селекционерът на Германия Гордън Хърбърт.

“Такава вечер няма да бъде преживяна в следващите 5 г.”, коментира пък експертът на MagentaSport и бивш национал Пер Гюнтер.

Освен България и Германия в квалификационната група за европейското догодина са Швеция и Черна гора. Само последният не се класира, пишат от „24 часа“.

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на Българската федерация по баскетбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ