Заковаха известен фен на Ботев Пд във втора измама, ако се докаже – до 3 години затвор

1

Велизар Цолакидис, който претендира, че е от най- честните и почтени фенове на Ботев, който винаги се бори за каузата без лични облаги се оказва, че е в още едно нарушение на закона.

НЕ ИЗПУСКАЙ НИТО ЕДНА СПОРТНА НОВИНА ОТ ПЛОВДИВ В НАЙ-НОВИЯ САЙТ – ВИЖ ТУК

Освен, че взима заплата, без да ходи на работа, Цолакидис има и фирма на свое име. Както вече стана ясно от 2016 година той на трудов договор в звеното „Обществен ред и управление на кризи”, като получава заплата от Министерски съвет.
От 2022 година той е съдружник с бившия общински съветник от „Кауза България” Едуард Сарафян във фирма „Солваре” ООД, като основния й предмет е пpoизвoдcтво и пpoдaжбa на eлeктроенергия от възобновяеми енергийни източници. Капиталът е 10 000 лева, като двамата имат по 50% дял. Управител на дружеството е именно Велизар Цолакидис.

По закон обаче лице не може да работи в публична администрация, ако е съдружник и управител на търговско дружество, гласи чл. 107 от Кодекса на труда.

Според Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, когато е основал фирмата, Велизар Цолакидис е имал 7- дневен срок да напусне работа, което обаче не е направил. Глобата за това е между 1000 и 3000 лева.
Освен това по закон трябва да подава и годишна декларации в Община Пловдив и не е ясно дали в тази декларация, той е обявил участието си във фирмата. Така може да се окаже, че Цолакидис е подписвал и декларация с невярно съдържание. Според чл. 313 от Наказателния кодекс това е престъпление, което се наказва с до 3 години затвор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ