„Канарите“ потрепериха, но полетяха с 2:1 към полуфинала за купата

1

Ботев (Пловдив) е на полуфинал за Купата на България. В среща от четвъртфиналите „канарчетата“ се наложиха с 2:1 над Спартак (Варна).

Около 2500 зрители бяха заели местата си на стадион „Христо Ботев“. На Южната трибуна бе опънат транспарант „Сдружението е за феновете“, както и плакат срещу председателя на Сдружение ПФК Ботев – Борис Гиздаков.

Двубоят стартира с домакински натиск на „канарчетата“, които стигнаха до няколко корнера в първите минути. В 8-ата минута бърза контра на гостите завърши с остър пас към Ивей Натаниел, който се хвърли на шпагат, но от прекрасна позиция не успя да отправи удар.

В 20-ата минута отново късметът спаси „жълто-черните“. Груба грешка в отбраната на Ботев изведе Натаниел сам срещу Игонен, като само добрата изява на вратаря спаси сигурен гол.

Минута по-късно пловдивчани откриха резултата. Самуел Акере осъществи индивидуален рейд и стреля от границата на наказателното поле, вратарят на гостите нямаше добра видимост и не успя да реагира, а топката влетя в мрежата за 1:0.

В 37-ата минута „соколите“ изпълниха заучено корнер, топката беше пратена на задна греда към Виктор Митев и той отправи красив удар, но кълбото прелетя над напречната греда. В самия край на първата част удар на Руменов мина далеч от целта.

Второто полувреме стартира с нов шанс за гостите. Центриране отдясно бе засечено с глава от Ахмед Ахмедов, но Игонен внимаваше и улови.

Минута по-късно удар на Натаниел отново попадна в очертанията на вратата, но не затрудни стража на домакините. В 64-ата минута техничен удар на Самуел Акере мина в опасна близост до страничната греда на варненци.

Гостите отговориха със сериозно разбъркване пред вратата на Ботев и удар на Руменов, който бе блокиран от бранител. В 69-ата минута дълга топка бе засечена с глава от Мартин Секулич, а кълбото мина на метри от вратата на Спартак.

В 72-ата минута Ботев стигна до втори гол. Самуел Акере проби по десния фланг и центрира, Ивелин Попов пое топката и с премерен удар удвои аванса на „канарчетата“.

В 75-ата минута Николай Минков центрира отлично отдясно, Мартин Секулич се хвърли на шпагат и засече, а топката профуча на сантиметри от гредата. Десет минути по-късно точен удар на Румен от фаул бе избит от Игонен.

В 87-ата минута след центриране отдясно Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит в наказателното поле и с удар от близка дистанция намали резултата. В добавеното време гостите стигнаха до няколко центрирания, но не успяха да сътворят нищо пред вратата на Игонен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ