Милионерът Домантис Сабонис: Нямам търпение за българина Александър С. Везенков

7 Dni Sport27.02.2024
Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Звездата на Сакраменто Кингс Домантас Сабонис даде специално изявление за сайта „Eurohoops“, в което засипа с похвали българския си съотборник Александър Везенков.

Както е известно, Спортист №1 на България заигра за „кралете“ през лятото, а литовският център на отбора изрази вяра, че 28-годишният Сашо може да допринесе много за отбора.

„Много е забавен. Страхотен човек. Много сме близки и имаме отлични взаимоотношения. Везенков е баскетболист, който стреля много добре и се движи страхотно без топка. Според мен това е ръстов играч, който обича да подава. Още от първия ден между нас се породиха добри връзки. Надявам се да играят повече с него на терена“, заяви 27-годишният Сабонис.

От началото на сезона Александър Везенков взе участие в 35 мача за Сакраменто Кингс, като в тях има средно по 5,6 точки и 2,5 борби. Успеваемостта му при стрелбата за три точки е 38%. Както е известно, в момента българският баскетболист лекува контузия на десния глезен и заради проблема през тази нощ пропусна шестия си пореден мач за „кралете“ – домакинската загуба със 110:121 от Маями Хийт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ