Гордей се България, смесената щафета на България на 6-то място на Световното първенство в Отепя

7 Dni Sport23.02.2024
Лора Христова,

Истински подвиг сътвориха 20-годишните ни баитлонистки Лора Христова и Валентина Димитров при старта на младежкото световното първенство в естонския зимен център Отепя.

В смесената щафета с феноменално представяне на трети и четвърти пост момичетата успяха да заличат пасив от 2 минути, за да се придвижи България от 14-ата позиция на 6-ата в крайното класиране.

На първи пост трудности със стрелбата имаше Константин Василев, който завъртя наказателна обиколка и използва 6 допълнителни патрона. Още 4 добави Васил Зашев на втори пост.

Той предаде щафетата 14-и на Христова. Лора включи турбото. При двете си стрелби тя имаше нужда от само един допълнителен патрон, за да затвори 10-те мишени.

Лора предаде 9-а щафетата на Валя. Димитрова също демонстрира чудесна бегова форма и след изстреляни бързо 2 допълнителни патрона изпревари Финландия, Украйна и Белгия, за да влезе България в топ 6.

На своя пост Лора е трета по изимнаване на дистанцията на 43,9 сек от германката Юлиа Танхаймер.

Валя пък е четвърта на 47,9 сек от австрийската Анна Андексер.

Световната титла спечели квартетът на Норвегия, а след това до България се наредиха Германия, Австрия, Полша и Франция.

При предаването на щафетата от Зашев на Христова изоставането от скандинавските лидери бе 4,27,0 мин. На финала то бе 1,34,0 мин.

В смесената щафета на младшата възраст карето ни Георги Наумов, Георги Джоргов, Рая Аджамова, Биляна Чавдарова завърши на 14-о място. Шампиони станаха французите.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ