„Новината за Кубрат В. Пулев отговаря на истината, има 24 часа, след това застават очи в очи“

7 Dni Sport21.02.2024
Кубрат Пулев,

Кубрат Пулев официално ще обяви дългоочаквана новина този четвъртък. Точно в 12 часа на родна земя Кобрата ще застане очи в очи с настоящия световен шампион на версия WBA Махмуд Чар за пресконференция преди битката помежду им.

Сблъсъкът за шампионския пояс ще е на 30 март в „Арена София“, като повече подробности, включително информация за продажбата на билети, ще бъдат обявени на срещата с медиите.

Кобрата ще се опита от третия път в кариерата си да сбъдне най-голямата мечта на покойния си баща Венко – да стане властелин на планетата в кралската категория на професионалния бокс.

След като досега той загуби двубоите с Владимир Кличко и Антъни Джошуа, единственото препятствие между него и короната този път е сириецът с германски паспорт Чар.

Кубрат Пулев има на професионалния ринг 33 мача, от които 30 победи и само 3 загуби – освен във вече споменатите двубои с Кличко и Джошуа, българинът бе надвит и от Дерек Чисора през 2022 година.

За последно Кубрат Пулев се боксира през декември в Лос Анджелис. Тогава той успя да надвие в 10 рунда поляка Анджей Вавжик и по този начин да се превърне в претендент за световната титла, която е притежание на Чар.

Германецът пък бе по-известен с първоначалното си име Мануел Чар, което обаче смени на Махмуд. Той е с 38 мача, 34 победи и 4 поражения. Чар не се е боксирал от 2022 г., когато за последно побеждава с технически нокаут албанеца Нури Сефери в Хамбург.

Автор: „Конер.дир.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ