Стилиян Петров: Вижда се смелост в клубовете

7 Dni Sport20.02.2024
Стилиян Петров,

Дългогодишният капитан на националния ни отбор Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в БФС, сподели преди срещата с клубовете в Пловдив, че е необходима промяна, за да се подобри ситуацията в родния футбол.

„Оценката за кампанията ни дотук е много позитивна. Вижда се смелост в клубовете, обсъждат се много теми и проблеми, които вече сме обсъждали на предните ни две срещи. Това означава, че в последните три години нещата не са се подобрили, а задълбочили. В българския футбол трябва промяна, независимо кой е. Ние искаме просто един честен Конгрес.

Това, което ние искаме да направим, го предлагаме пред всички. Срещаме се и с кметовете, за да ги запознаем с програмата, начина на работа, финансирането, проектите, които сме подготвили. Това, че някой се опитва да работи по различен начин, ще остави футбола ни на дъното още 20 години. Ние се опитваме да променим нещо. Заставаме с лицата си и представяме това, което искаме да направим.

Клубовете трябва да бъдат смели. За 20 топки натискът, който се оказва – мисля че това вече е отминало. България се стреми да се развива и нека направим така, че да имаме бъдеще, а не да си скубем косите и да се чудим защо футболът ни не върви. Трябва да показваме, че има единствено и се работи за доброто на спорта, защото футболът е феномен“, каза Петров.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ