Левски започва в рестарта на efbet Лига с гостуване срещу отбора на Пирин Благоевград

7 Dni Sport17.02.2024
Левски - Дукажини, Патрик-Габриел Галчев

Тимът на Левски гостува на Пирин в мач от 21-вия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград е от 17:00 ч. и ще бъде ръководен от Никола Попов.

Двата отбора започват пролетния полусезон преобразени и ще бъде любопитно какво лице ще покажат футболистите. Наставникът на „сините“ Николай Костов призна, че тимът ще бъде загадка дори за самия него след трансферите по време на зимната пауза. Сериозни промени имаше и при „орлетата“, които през пролетта ще бъдат с различен треньор. На мястото на освободения Иво Тренчев начело на Пирин застана украинецът Олександър Бабич.

Традиционно Левски играе трудно в Благоевград, така че и днес задачата на столичани не се очертава да бъде лесна, още повече че клубът се раздели с част от основните си играчи, сред които и любимецът на феновете Уелтон. Роналдо, Жереми Петрис и Дарлан също напуснаха „сините“, а заради отказа си да преподпише, Андриан Краев няма да бъде част от отбора.

Съставът беше подсилен с четири нови попълнения – Фабио Лима, Карлос Охене, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. И четиримата са картотекирани и ще бъдат на разположение на Николай Костов за срещата в Благоевград.

В Пирин също имаше доста входящи и изходящи трансфери, но въпреки това „орлетата“ ще опитат да изненадат своя противник. Тимът постигна добри резултати в зимните контроли, а надеждите на привържениците са техните любимци да спечелят поне точка днес.

Феновете на двата отбора очакват с нетърпение подновяването на шампионата и капацитетът на стадиона ще бъде запълнен. Последният сблъсък между тези съперници на стадион „Христо Ботев“ завърши без победител – 1:1.

В лагера на домакините няма сериозни кадрови проблеми, докато Левски ще бъде без Асен Чандъров, а най-вероятно няма да бъде рискувано и с пускането на Билал Бари в игра. Благоевградчани се борят за своето спасение, докато целта на „сините“ е да се утвърдят в първата шестица.

Пирин Благоевград – Левски София

Вероятни състави:

Пирин Благоевград: Ковальов, Йорданов, Диане, Попадийн, Дюлгеров, Бенгюзов, Боянов, Суда, Дончев, Комано, Полиский

Левски София: Андреев, Галчев, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Митков, Охене, Джемили, Петков, Лима, Рикардиньо

Начало: 17:00 часа
Съдия: Никола Попов
Стадион: „Христо Ботев“, Благоевград


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ