Два финансова плюса за ЦСКА след като ръководството скъса договора на Майкъл Естрада

7 Dni Sport16.02.2024
ЦСКА - Левски, Майкъл Естрада

ЦСКАще получи минимална компенсация за предсрочното прекратяване на наема на Майкъл Естрада, пишат колегите от „Тема Спорт“. Както е известно, договорът на еквадореца с армейците бе до лятото, а освен това те имаха опцията да го задържат за постоянно след това. Желанието на футболиста обаче е било съвсем друго и от Борисовата градина са проявили разбиране, като са се съгласили да го пуснат да си тръгне.

ЛДУ Кито пък още преди това е постигнал споразумение с клуба, който в момента държи правата му – мексиканският Толука. Така вече е въпрос на часове Естрада да бъде представен като ново попълнение на носителя на Копа Судамерикана.

Отборът на ЦСКА обаче ще има и друга финансова полза от раздялата с нападателя.

Клубът се освобождава от сериозната заплата, която той получаваше. Според непотвърдена информация, армейците са плащали около 50 процента от внушителното за родните стандарти месечно възнаграждение на Естрада, което фигурираше в договора му с Толука.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ