Пасивен доход помпа Лудогорец и не дава шанс на ЦСКА и Черно море за титлата, висш пилотаж в мениджмънта

7 Dni Sport16.02.2024
Сервет - Лудогорец, Георги Дерменджиев

Късно снощи Лудогорец гостува на Сервет в първи плейоф за 1/8-финалите в Лигата на конференциите, а двубоят завърши 0:0. Този мач обаче не бе единствената новина за разградчани, обикаляща международните агенции. Другата бе трансферът на бившия нападател на орлите Игор Тиаго от Брюж в клуба от Висшата лига Брентфорд.

Той влиза в сила от лятото, а сумата по него е 33 милиона евро. След края на миналата кампания орлите продадоха бразилеца на белгийците за 7.9 млн. евро, след като го бяха привлекли само за 1.32 млн. евро от Крузейро в началото на 2022-ра. Лудогорец ще получи 12.5% от трансфера в Брентфорд, така е по договор с Брюж. Това означава, че в касата на клуба ще влязат още 4.125 млн. евро. Тоест разградчани са осъществили отлична сделка с тарана.

Това обаче не е единствената добра новина на „Хювефарма Арена“. Клубът чака по над 10 процента и от евентуални бъдещи продажби на две бивши свои звезди – плеймейкъра Каули и фланговия нападател Кирил Десподов. Първият бе продаден преди година на бразилския Баия. Каули прави фурор в родината си и е желан от редица отбори.

През лятото пък капитанът на националния отбор бе трансфериран в ПАОК. В момента Десподов е основна фигура в състава и скоро солунският тим също може да му отеснее.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ