Утре: Пак Ивелин Попов срещу Станислав Генчев, на когото казваше „татко“ в Литекс

1

Утре ни очаква серия №4 от „семейния“ сблъсък между Ивелин Попов и Станислав Генчев.

„Семеен“, защото спокойно може да се каже, че днешният треньор на Крумовград е футболен ментор на капитана на „канарите“. Неслучайно точно Генчев доведе юношата на Левски в Ботев, след като Ивелин Попов започна да се чувства некомфортно на „Герена“.

Приятелството между двамата е от дълги години, още от времето, когато лудият хлапак Ивелин се озовава в Литекс. Там под крилото си го взима Станислав Генчев. Халфът вижда колко много футбол има в Попето, но и колко не го слуша главата. Затова ежедневно го засипва със съвети и грижи. Двамата дори делят една стая по лагери, докато носят оранжевия екип, а младокът на шега нарича Генчев „татко“

Няколко години по-късно, когато го питат кой е най-умния футболист, с когото е играл, Попов е категоричен: Станислав Генчев.

Интересното е, че „семейният“ дуел между двамата в последно време се води с променлив успех. В миналия сезон воденият от Генчев Локомотив Сф победи Левски като домакин с 3:2, а Попето беше в състава на Станимир Стоилов. В ответната среща на „Герена“, Ивелин измъкна победата с 1:0. Така бе и в началото на това първенство, когато Левски със софиянеца в редиците си победи Ботев на Станислав Генчев с 3:1.

В двубоите си срещу тимове на Генчев обаче Ивелин Попов никога не се е разписвал.

Топ-коефициенти за четвъртия сблъсък между двамата – ТУК


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ