Извадиха шокиращи неща за съдията на Лудогорец – ЦСКА! Не е истина какви ги е вършил

7 Dni Sport19.08.2018
николай йорданов

Статистиката в шапионатните мачове на Лудогорец и ЦСКА, ръководени от Николай Йорданов, казва достатъчно. Докато разградчани са спечелили 9 от последните си 10 мача, свирени от този рефер, червените имат едва 1 победа от последните си 4 срещи при Йорданов. Контрастът е огромен. Дали е случайно?

Интересна тенденция е, че той порязва армейците в три поредни гостувания, които им е ръководил. Прави впечатление още, че Йорданов е свирил цели 27 шампионатни мача на Лудогорец, в които те нямат нито една загуба! За последно е получавал наряд за мач, в който ЦСКА се води гост във вечното дерби на 29 април 2012 г. Левски печели с 1:0, а Йорданов подминава две дузпи за червените за на рушения срещу Карачанаков и Мораес. Този двубой поставя началото на обрата в битката за титлата между ЦСКА и Лудогорец.

При предходната визита на армейците при Йорданов той отново ги ощетява. През август 2008 г. в Сливен свири несъществуваща дузпа за домакините в 12-ата минута, при която вдига и измислен червен картон на Машадо! После подминава очевиден фаул срещу Маркиньос, след който тръгва атаката за 1:0 за Сливен. Войводите печелят с 3:1 и така под свирката на Йорданов е прекъсната серията на ЦСКА от над 30 шампионатни мача без загуба.

На 29 март 2008 г. срещу Локомотив София в „Надежда“ (0:0) реферът пак реже яко ЦСКА. В 43ата минута не дава дузпа за задържане на Иво Иванов срещу Велизар Димитров, а в ситуацията на играча на Локо трябва да бъде показан и втори жълт картон. Вместо това Велизар е декориран за симулация. 20 минути преди края на мача пък Ней се отскубва от Георги Марков, който извършва нарушение за втори жълт картон, но Йорданов отново го спестява.

Така в три поредни визити при този рефер ЦСКА не само няма победа, но и е очевадно ощетяван.

Интересно е да се отбележи, че за последно ЦСКА печели като гост при Николай Йорданов преди цели 11 години и половина! Това се случва на 22 април 2007 г. – 1:0 над Берое. По това време Лудогорец дори не носи настоящото си име, а е участник в Североизточната В група като Разград 2000.

ТЕМА СПОРТ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ