Кой сте вие, доктор Кралев? И защо джуджетата Гела и Перхидролко се катерят по вас?

payimage-445186

В основата на всяко добро приятелство стои… голяма война преди това.

Дълго време водих такава срещу Красен Кралев. Без да го познавам, но имаше малшанса да е на неподходящото място в неподходящия момент.

Някога, когато Царят взе властта, Красен бе номиниран за спортен министър. Няма лошо. Всъщност за мен имаше – беше силният човек в Черно море, когато парите ги даваше Бацата. Наместникът на ВИС-2 в морската столица. Това и написах, не може над главата на спортния министър да тегне сянката на най-страховитата борческа организация. Организация за рекет, за сплашвания, за убийства, за изнасилвания…

И не го избраха за спортен министър.

След време съдбата ни сблъска отново. Единият изход беше да се изтрепем. Медийно, рекламно, физически… Другият – да се видим. След 5-часов разговор в стария му офис, излязох с отговор на въпроса, който ме глождеше преди това:“Кой сте вие, доктор Кралев“?

И понеже и до ден-днешен всяка седмица получавам отговор на този въпрос, ми е пределно ясно защо от около месец по гърба на Красен Кралев се катерят джуджета като Радостин Василев и Георги Градев. По принцип съдбата на всяко джудже е такава – ако може да се покатери на гърба на някой великан, за да го забележат. Иначе си джуджеят и злобеят…

Двамата умират от страх, че Красен може да се кандидатира за президент на БФС. Аз смятам, че трябва задължително да го направи, но това си е негово решение. А джуджетата умират от страх, защото знаят, че излезе ли Кралев, на техния фаворит Димитър Бербатов шансът му да спечели БФС е колкото да влезе в групата за финал на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига.

Не не, съм се объркал. Градев на книга също е претендент за президент. Но това е вечеря за глупаци. Сервирана още по-тъпо. Истинската причина синът на комунистическия кмет на Лозенец да бъде отчупен от сглобката „Бербатов“ е страхът на Димитър. Той няма топки да излезе и да се сблъска челно с Кралев. Затова изпрати Градев като лайнометен батальон да разкаля терена. Няма да коментирам лъжите му, защото са толкова тъпи, колкото опитът му да отдели Роди от Инженера (Перхидрола си знае за какво става дума).

Ако утре Кралев и Бербатов излязат лице в лице на конгреса какво ще каже Димитър? Бил съм футболист, след това инфлуенсър на мобилни телефони и зимни шапки. Не е зле за човек, управлявал единствено дясната си обувка, но за президент на БФС е малко. Направо е нищо, ако след него думата вземе Красен Кралев.

Ще спомена само две от големите неща, които е направил за българския футбол. Спасяването на Черно море и оцеляването на ЦСКА. Свидетел съм на двете, дори в някаква степен съучастник. И знам какво костваше на Красен, за да оцелее в тези ситуации.

След убийството на Илия Павлов, Черно море беше нещо заразно във футбола ни. Никой не го искаше, всеки странеше от футболния грях на Павлов. Начело с хората в БФС, грабили иначе с пълни шепи преди това от футболната каса на „Мултигруп“. Дори кметът на Варна в прав текст обяви, че с оглед предишния собственик на клуба, общината няма как да се ангажира с оцеляването на Черно море. Ангажира се единствен Красен Кралев. Сновеше между бизнесмени, бандити, милионери, милиционери, министри, политици, но намери Сглобката, която да спаси „моряците“ от удавяне. Всичко това, което днес виждате като явление „Черно море“ е първо спасено, а след това изградено от Кралев.

С всеки друг спортен министър пък в размирните летни дни на 2016-та година, ЦСКА нямаше да оцелее. Не и във варианта „Гриша Ганчев“, който съществува до днес. Красен Кралев много добре осъзнаваше тогава, че дори с бремето „Литекс“, ЦСКА трябва да го има в „А“ група, защото е спортен човек, футболен. И като такъв му е ясно какво означава ЦСКА. Малцина тогава биха оцелели на натиска, на който бе подложен Кралев от силните на деня. Кирил Домусчиев, Делян Пеевски, заместник-главния прокурор Иван Гешев… Списъкът е много дълъг. Списъкът на обаждащите се от сутрин до вече да предлагат, да заплашват, да нареждат в Първа Лига под никаква форма да няма ЦСКА на Гриша Ганчев! Може би някога, в биографията ще опиша надълго и нашироко онези събития. Сега само ще кажа, че без ината на Кралев, Ганчев още преди 8 години да се е отказал от футбола.

Мога още десетки неща да спомена. Но ще оставя Красен сам да ги каже. И надявам се да ги каже на конгреса на БФС, когато ще представя кандидатурата си. Няма да е на този, ще е на следващия!

Защото футболът ни има нужда от такива като Кралев. Не от джуджета като Гела и Перхидрола…

ПП: За малко да забравя! Красен Кралев е единственият министър на спорта уволнявал Борислав Михайлов като президент на БФС! За има-няма ден и половина го изгони… 

ПП2: Всъщност най-нелепото в поведението на Гела, Перхидрола и останалия футболен джендъриат е, че Красен Кралев не се е кандидатирал за президент на БФС. Нито някой е издигал кандидатурата му. Нито е бил в БФС, както лъже лайнометния батальон. Нито някой, някъде е индикирал, че има намерение да лансира бившия министър. Просто един януарски ден Гела и Перхидрола се събудиха потни, създадоха си призрака „Кралев президент на БФС“, от когото започнаха да треперят и сега… водят война с него.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ