Милов и Амаев ще се борят за бронзови медали в Букурещ

7 Dni Sport14.02.2024
Кирил Милов,

Кирил Милов и Абу-Муслим Амаев преодоляха репешажите и ще се борят за бронзови медали на европейското първенство в румънската столица Букурещ.

Схватките за отличия с българско участие тази вечер ще бъдат три, след като във вторник Айк Мнацаканян отпадна на полуфиналите на 82 кг и си спечели директно място в двубой за трето място.

Милов се изправи срещу унгареца Тамаш Левай в репешажите на 97 кг. Съперникът на българския национал имаше претенции за точка още в началото и изгуби оспорването, след което бе поставен и в партер. Милов го пренесе два пъти за 6:0 и записа още пет точки през втората част за крайното 11:0. Тази вечер той ще се бори за бронз с финландеца Ари Саволайнен. Амаев срещна сърбина Себастиан Надж на 67 кг и спечели с критерий последна точка. Той пък ще се бори за бронз срещу норвежеца Мортен Торесен. Съперник на Мнацаканян ще бъде грузинецът Гела Болквадзе.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ