Любо Ганев: Целта ни е да домакинстваме на Евро 2026

7 Dni Sport14.02.2024
Любомир Ганев, Евгени Иванов

Председателят на Българска федерация по волейбол Любо Ганев говори пред медиите във Варна, където е за среща с новия кмет на града Благомир Коцев. Ганев сподели целите на разговора с представителя на местната власт – подкрепа за домакинството на Европейско първенство за мъже през 2026 година. Легендата на българския волейбол коментира и назначението на новия старши треньор на “лъвовете” Джанлоренцо Бленджини.

„Имах среща с новия кмет на Варна. С над 60 кмета съм се срещал, откакто съм президент, поддържам отлични отношения с местните власти. Поставих си задача още от октомври насам да обиколя всички общини и да говоря с всички кметове, за да обсъдим как може да си взаимодействаме.

Ще опитаме да домакинстваме на Европейското първенство за мъже през 2026-а, като Варна ще бъде един от кандидатите за приемане на мачове. Изискванията стават все по-големи и искахме да обсъдим какво може да очакваме от държавата. Ние трябва да търсим допълнителни партньори, затова аз тропам на всяка врата, за да имаме финансова стабилност. Залата във Варна е първата в държавата, която отговаря на всички изисквания вече повече от 30 години.

Ще имаме волейболни събития всяка година – тази година имаме две европейски и едно световно първенство за подрастващи.

Процесът с преговори с новия треньор не беше труден. Изчакахме подходящия момент. Той трябва да създаде нужните предпоставки за изграждане на волейболисти от по-долните нива, трябва да има приемственост, за да бъде тактиката една и съща и при мъжете, и при юношите. Визитката на Бленджини е сериозна, целта ни е дългосрочна. Договорът му е за три плюс две години и искаме да се класираме на Олимпиадата в Лос Анджелис“, каза още Ганев пред колегите от „Спортал“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ