Едмонд Назарян: Винаги се стремя към златния медал

7 Dni Sport13.02.2024
Емил Иванов, Едмонд Назарян

Едмонд Назарян, който спечели бронзов медал в категория до 63 кг на Европейското първенство по борба в Букурещ заяви в интервю за „БТА“, че е щастлив от постигнатото, но се стреми само към златните медали.

Българският национал пребори французина Стефан Клеман в дебюта си в неолимпийската категория до 63 кг, но в квалификациите за Париж ще сваля килограми и ще се завърне на 60.

Ето какво точно каза той:

„Не беше лесно – нова категория, нов опит, нови начинания и нови изпитания. Радвам се, че успях да се класирам, макар че аз искам по-нагоре да се качвам, към златния медал се стремя. Радвам се, че и до това успях да стигна. Това показва моя труд и грешките, върху които трябва да работим и да поправим“, заяви Назарян за БТА.

„Тази категория все още не е моята. Аз се боря на 60 и имам важни цели през тази година в по-долната, олимпийска категория. Исках просто да се видя, а и аз се чувствам добре в тази категория. Все още нямам нужната физика за 63. Може би обаче след олимпийската година ще кача категорията и ще имам физиката и всичко останало“.

„Още не се знае със сигурност, но най-вероятно и на двете (б.а.- олимпийски квалификации) ще участвам, защото не трябва да се пропуска шанс. Ще видим обаче как ще се получат нещата, защото има и политически проблеми. Това вече не зависи от мен. Ще решим къде ще участвам след една, две седмици.“

„Ако окончателно решим, треньорът ще състави план и ще се движим по него. Ще се готвим, ще гледаме да спазваме режим, дисциплина и лека диета, за да сваля правилно и да се сборя в пикова форма“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ