Бронзов медал за Едмонд Назарян в Букурещ

7 Dni Sport13.02.2024
Едмонд Назарян,

Едмонд Назарян спечели първи медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като надви французина Стефан Клеман на финала на категория до 63 кг класически стил. Стефан Григоров пък отстъпи в своя двубой за трето място. Назарян и Клеман имаха много тежък двубой, в който българският национал, качил 3 кг за смяна на категорията, направи две почти успешни атаки, от които французинът се измъкна в последния момент. Двамата не успяха да натрупат точки в двата партера, а Клеман дори получи трети минута преди края. Назарян обаче се защити, запази предимството си и спечели с по критерий и равенство в точките.

Назарян бе сред най-резултатните борци на тепиха в понеделник, записвайки 19 точки за първите две победи. Той започна и полуфинала с Олександър Хрушин с 5:0, но допусна девет последователни точки и загуби.

Назарян ща се бори отново на олимпийската категория до 60 кг на олимпийските квалификации в Баку и Истанбул.

Стефан Григоров пък отстъпи на 55 кг срещу Манвел Хачатарян. Българският национал не успя да се противопостави на опитния молдовец и загуби с техническо превъзходство за съперника, оставайки за втори път на пето място.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ