Ангел Червенков: ЦСКА ще изглежда по-добре през пролетта

7 Dni Sport13.02.2024
ЦСКА - Септември София, Отбор

Бившият треньор на ЦСКА – Ангел Червенков, сподели пред колегите от „Мач Телеграф“, че не може стадионът да е цел номер 1 за ЦСКА, а титлата да остане на заден план. Той заяви, че е свършен доста солиден обем от работа през подготовката в Турция и очаква с интерес да види в какво състояние е Фернандо Каранга.

„Мисля, че от това, което виждаме, са свършили доста сериозен обем от работа в Турция. Имаше вътрешни намествания в отбора. В движение някои играчи бяха преотстъпени или продадени, а друго бяха привлечени. Според мен ЦСКА би трябвало през пролетта да изглежда по-добре от есента. Дано са направени нужните анализи от представянето в последните месеци, за да могат да извлекат максимума, защото наистина ги чака една много интересна пролет, която ще е задължаваща. Отборът има потенциал. Въпросът е как ще го развие и реализира. За всички е интересно Фернандо Каранга в какво състояние е и дали ще се включи подобаващо. През предходния му престой статистиката му е доста по-добра от тази на Дюкенс Назон. Много полезен беше Назон в някои мачове. В други – видяхме тотална безидейност и не отговаряше на нивото на отбора. Ако се е изчерпал, е по-добре да бъде махнат и го продадоха. Плюс това се връща познато име. Ако Каранга е в подобаваща форма и има успеваемост с головете, ще бъде от голяма полза за ЦСКА“, коментира Ангел Червенков.

„Да не забравяме, че има и други играчи, които още не са си разгърнали потенциала. Асприля и Естрада са длъжници и има какво да се желае от тях. ЦСКА трябва да форсира нещата, за да може да постигне едно много добро ниво и да си вземе важните мачове срещу преките си съперници. Времето ще покаже. Всичко се вижда на терена“, сподели той.

„Когато се говори за ЦСКА, не може титлата да е поставена на второ място, а на първо да е стадионът. Невъзможно е! Няма такъв филм! Стадионът в изключително важен. Добре е да имаш хубав дом, който отговаря на европейските стандарти. От това по-хубаво няма, но титлата винаги е стояла като цел номер 1. Всичко останало е пропилян сезон. Лудогорец също са много силни. Този, който не отговаря на техните критерии, го продават или освобождават. Всеки знае нивото си и гледа да се подобрява“, завърши Червенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ