Гамба Осака надцакал бразилски гранд за подписа на Уелтън

7 Dni Sport13.02.2024
Славия - Левски, Уелтън

Гамба Осака не е бил единственият клуб, който се е интересувал от привличането на Велтон. Запитване за 26-годишния футболист е имало и от бразилския Ботафого. На „Герена“ той премина от съименника на гранда от Рио де Жанейро – Ботафого ПБ. Легендарният клуб е поискал да се подсили с крилото, но трансферната сума, която е била поискана от Левски, е отказала тима от последващи преговори.

Ботафого завърши на петата позиция в Серия А през миналия сезон и треньорът Тиаго Нунес е пожелал да подсили тима си за следващата кампания, като на няколко пъти е гледал изявите на Велтон с екипа на Левски.

В Бразилия написаха, че клубът не е бил готов да плати поисканите 3 милиона евро за правата му и не се е стигнало до сделка за футболиста.

Това е накарало Ботафого да се насочи към друг набелязан футболист. След това сините си стиснаха ръцете с Гамба Осака на 2,8 милиона от европейската валута. 26-годишното крило завърши престоя си на „Герена“ със 79 двубоя във всички турнири, в които вкара 17 попадения и 11 асистенции.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ