Медиите в Англия: Илия Груев може да е новият несменяем титуляр на „Лийдс“

7 Dni Sport12.02.2024
Илия Груев,

Контузията на Паскал Струик бе приета с голямо притеснение първоначално в “Лийдс”. Тя обаче доведе до разместване в състава и появата в него на Илия Груев.

Сега той може да се превърне в новия несменяем титуляр на мениджъра Даниел Фарке до края на сезона, когато тимът му ще се стреми да осъществи целите си.

Този коментар на изданието leeds-live.co.uk излезе след победата на “Лийдс” с 3:0 в домакинството срещу “Родъръм” в среща от 31-ия кръг на Чемпиъншип (ІII ниво на футбола на Англия).

В него след 7 поредни пълни мача 23-годишният български национал бе сменен за първи път.

В 75-ата минута, когато крайният резултат вече беше оформен, Фарке реши да даде почивка на опорния халф и го замени с новото попълнение Конър Робъртс. В този момент близо 35 000 фенове на “Лийдс” станаха на крака и аплодираха Груев, скандирайки името му. Оценка, която не може да замени никоя друга.

Въпросната серия от 8 мача като титуляр за Илия дойде след трудни първи 4 месеца в “Лийдс”, през които той се труди упорито за влизане в стартовия състав. Освен старанието за това му помогна и травмата на Струик.

Според leeds-live.co.uk след пълното си възстановяване е съмнително, че нидерландският защитник ще се върне в състава. Заради травмата му Итън Ампаду бе върнат в защитата, а партньор на Глен Камара при двойкато дефанзивни полузащитници стана Груев.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ