Стана ясно къде ще домакинства България в Лигата на нациите

7 Dni Sport10.02.2024
България, Илиан Илиев

Националният ни отбор почти сигурно ще заяви пред УЕФА стадион „Христо Ботев“ в Пловдив за домакинствата от Лигата на нациите. До 8 септември, когато приемаме Северна Ирландия, съоръжението отдавна трябва да е в готов и завършен вид от 4-та категория.

България вече записа един двубой на „Колежа“ – контролата с Иран, загубена с 0:1 на 7 септември миналата година. Тогава обаче съоръжението на Ботев Пд още не бе готово за официални двубои. Все пак имаше опция там да се играе евроквалификацията с Унгария при закрити врата, като в крайна сметка кметът на Пловдив не прие срещата. Тя се проведе на „Васил Левски“ в София и бе белязана от кървав протест срещу управлението на БФС.

При предишното ни участие в Лигата на нациите със Северна Македония, Грузия и Гибралтар домакинствахме на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Нашите ще стартират участието си в тазгодишното издание на 5 септември (четвъртък), стана ясно от обявената от УЕФА програма на надпреварата. Тогава селекцията на Илиан Илиев ще гостува на Беларус, а началният час е 21:45 ч. Три дни по-късно, 8 септември (неделя), нашите приемат Северна Ирландия от 19:00 часа. Октомврийската сесия в нашата група започва на 12 октомври (събота) от 19:00 ч., когато в България ще пристигне Люксембург, а на 15 октомври (вторник) от 21:45 ч. тимът ни има визита на Северна Ирландия.

Гостуването в Люксембург е насрочено за 15 ноември (петък) от 21:45 ч., а програмата завършва с домакинство на Беларус на 18 ноември (понеделник), пак от 21:45 ч.

Както е известно, в края на март трикольорите ще участват на турнир, организиран от ФИФА в Баку, като ще играят с Танзания (22 март) и домакина Азербайджан (25 март). В началото на юни ще гостуваме на финалистите на Евро 2024 Румъния (4 юни) и Словения (8 юни) за още две проверки, преди да се впуснем в битките от Лигата на нациите.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ