ЦСКА прави генерална репетиция за старта с efbet Лига, игаре със Септември София

7 Dni Sport10.02.2024
ЦСКА - Септември София, Контрола, Дауде Бамба, Бисмарк Чарлс, Марсинио Кареасо, Мено Кох

Вицешампионът ЦСКА излиза за последната си контрола по време на зимната си подготовка срещу лидера във Втора лига Септември София. Срещата на базата на „червените“ в Панчарево стартира в 12:30 часа.

ЦСКА се завърна на родна земя след лагера си в турските курорти Алания и Анталия, където изигра четири контролни срещи. Тимът на Нестор Ел Маестро загуби от полския Корона Киелце с 0:2 и иранския Трактор с 0:1, след което постигна две поредни победи над словашкия Тренчин с 2:0 и чешкия Бохемианс Прага с 2:1. „Червените“ стартираха подготовката си в Панчарево още в началото на януари, побеждавайки Литекс с 5:3.

До този момент тимът от „Българска армия“ се подсили с трима нови играчи – норвежкият полузащитник Олаус Скаршем, защитникът Мартин Стойчев, който дойде именно от Септември, и може би изненадващо донякъде си върна бразилският нападател Фернандо Каранга. В същото време от клуба си тръгнаха Жираир Шагоян, чийто наем беше преустановен, Браян Морено беше освободен, а голмайсторът Дюкенс Назон продаден на елитния Кайзериспор. Под наем пък бяха дадени Асен Дончев на Пирин Благоевград, Симеон Александров на Септември, Бисмарк Чарлс на Железничар и Марк-Емилио Папазов на Хебър Пазарджик.

Сега феновете на „червените“ се надяват да зърнат, макар и за малко, Фернандо Каранга. Очакванията са той да остане резерва, защото пропусна голяма част от подготовката, а в момента се готви по интензивна програма, за да може да влезе максимално бързо в оптимална физическа форма. Все пак, се бразилецът сигурно ще запише 5-10 минути срещу Септември днес, като този мач се явява и генерална репетиция на „червените“ преди подновяването на родния шампионат.

Фернандо Каранга записа последния си мач за ЦСКА преди 2045 дни, когато на 7 юли 2018-а година игра в контрола срещу Царско село, завършила 1:1. Любопитно е, че тогава тимът отново бе воден от Ел Маестро, но няколко дни по-късно нападателят бе продаден на китайския Хенан.

ЦСКА приема Ботев Враца в първия си официален двубой за 2024-а година в среща от 21-я кръг на efbet Лига. Двубоят е в неделя, 18 февруари, от 17:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, където „червените“ ще домакинстват заради започналия строеж на новата „Българска армия“.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ