С пилешко и паста Везенков се подсилва за мачовете в НБА

7 Dni Sport09.02.2024
Финикс Сънс - Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Паста и пилешко яде най-добрият ни баскетболист Александър Везенков преди всеки мач на неговия “Сакраменто” в НБА. Това разкри българската звезда на въпрос какво си хапва няколко часа преди срещите от лигата.

Спортист №1 у нас избира традиционните въглехидрати и протеини за обяд или вечеря, в зависимост от това кога е срещата на тима му. Подобно меню избират и голяма част от останалите в тима на “Сакраменто”.

Разбира се, има и такива, които си признават, че си хапват хамбургери, които са пълни с въглехидрати. Голямата звезда на тима от Калифорния – Домантас Сабонис, пък залага на сьомга с ориз преди двубой.

Везенков, който бе избран за най-полезен играч в Евролигата през миналата година, се завърна в игра за тима си след 7 пропусни срещи заради контузия. Повече от 16 дни родната гордост в баскетбола лекуваше травма в глезена.

Българската звезда получи под 6 минути игрово време при шокиращата загуба на “Кингс” 120:133 от най-слабия тим в НБА “Детройт”. Тимът имаше едва 6 победи преди успеха над “Кингс”.

Везенков се отчете с едва 3 точки, дошли от наказателната линия. Родният спортист се отличи и с 1 борба в срещата с “Детройт”.

Следващият мач за “Сакраменто” е срещу шампиона “Денвър”, където играе и най-добрият баскетболист в света към момента Никола Йокич. Срещата е в 5 часа в събота.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ