Григор Димитров с успешен старт на турнира в Марсилия, победи Себастиан Корда

7 Dni Sport08.02.2024
Григор Димитров,

Григор Димитров победи Себастиан Корда с 2:0 (6:1, 7:6) на старта на турнира в Марсилия и прогресира към следвашата фаза.

Българинът изигра страхотен първи сет и спечели безапелационно с 6:1.

Втория сет започна с пробив и аванс от 3:1, но американецът намери сили да върне пробива и всичко се реши в тайбрек.

Там Димитров поведе с 3:0, но допусна обрат до 3:5. Сервисът обаче отново помогна и след 6:5 и дълго разиграване Корда сгреши и срещата приключи с успех за ракета №1 на България.

Следващият съперник на Григор ще е Иржи Лехечка (Чехия) или Артур Риндеркнеш (Франция).

Григор започна със сервис гейм, който започна добре и българинът поведе с 40:15. Корда обаче спечели три поредни разигравания и достигна до точка за пробив. Добрият начален удар и хладнокръвието на Димитров го измъкна от трудната ситуация и той измъкна гейма.

Себастиан Корда също не беше много убедителен, но затвори подаването си при 40:30

Началният удар на Григор се подобри осезаем при следващото му подаване. Корда не успя да вземеме нито едно разиграване и след гейм на нула резултатът стана 2:1.

В следващия гейм Гришо достигна до две точки за пробив. Първата беше пропусната, но при втората, след страхотно дълго разиграване Корда не издържа и изпрати топката в аут.

Пробивът беше затвърден с нов гейм на нула.

Корда нямаше никакъв отговор за добрата игра на Димитров и допусна втори пробив. Американецът при свое подаване не успя да запише точка, а Григор сложи точка на спора с много красив удар над глава.

Солиден сервис за Григор и той спечели категорично сета с 6:1

Темпото в играта на българската ракета не спадна и във втория сет. Много бързо той достигна до 2 точки за пробив. Първата беше отново неутрализирана от добър сервис. Корда обаче прати топката в мрежата при следващото разиграване и инкасира ранен пробив.

Корда се опита да създаде проблеми за Григор и достигна до 20:40. Още един хубав сервис обаче затвърди пробива, макар да имаше претенции и преглед с ястребово око.

Това подобрване на американския тенисист му даде увереност и той взе следващия гейм.

Последваха нови два гейма, които бяха спечелени от сервиращия. 3:2

Себастиан Корда се задържа в мача с още един спечелен гейм. Двамата тенисисти започнаха да действат монотонно, но ранния пробив поставяше Димитров в по-добра позиция.

Подобряването на Корда продължи с бързи темпове и той достигна до точки за пробив при сервис на Григор. Българинът не успя да предотврати най-лошото и загуби подаването си.

Григор Димитров сложи край на серията на противника с гейм на нула и изравняване на резултата.

Стигна се до 6:6 и всичко във втория гейм трябваше да се реши в тайбрек.

В тайбрека Григор поведе с 3:0, но доусна обрат до 5:3. Българинът се фокусира върху началния си удар и все пак достигна до мачбол, който беше спечелен след добро разиграване и грешка на Себастиан Корда.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ