Близо 600 хил. лв. са дълговете на „Пирин“, от тях 335 хил. към НАП

7 Dni Sport08.02.2024
Пирин Благоевград - Ботев Пловдив,

„Пирин“ е в тежко финансово състояние, но засега се справяме и покриваме част от дълговете.

Това каза изпълнителният директор на благоевградския отбор Велислав Елезов на пресконференция за представяне на новия треньорски щаб. Наставник на „орлетата“, на мястото на Иво Тренчев, ще е украинецът Олександър Бабич, който през есенния полусезон бе начело на варненския „Фратрия“, който се бори за промоция във второто ниво на българския футбол.

Общите задължения на общинския футболен клуб към днешна дата са 594 хил. лв., като само два месеца по-рано са били близо 900 хил. лв. От днешните дългове около 335 хил. са към НАП. „Успяхме да погасим 100 хил. лв. към НАП, имаме договорка за разсрочено плащане на останалата сума. Засега покриваме най-важните задължения за заплати, осигуровки, няма забавяне“, допълни Елезов.

„Има потенциални инвеститори. Клубът ще е акционерно дружество и няма да има един собственик. Единият акционер е Александър Аргиров, българин, който живее в САЩ“, обясни Петър Занев.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ