Президентът Наско Сираков разписва споразумение, 6 млн. влизат в касата на клуба

7 Dni Sport08.02.2024
Левски, Пресконференция, Наско Сираков

Левски е много близо до продажбата на звездата си Велтон в Япония.

Гамба Осака проявява сериозен интерес към него и вече са отправили оферта за бразилеца. От „Герена“ са стартирали преговори, като желаят за него да получат 3 милиона евро, но са склонни да си стиснат ръцете и на 2,8 от европейската валута.

Трансферният пазар в Япония затваря на 27 март. Запитване към крилото имаше и от Китай, като в крайна сметка сънародникът му Дарлан бе трансфериран там – в Ухан Три Таунс за 650 000 евро.

Футболистът е склонен на преминаване в елита на Япония, като клубът има интерес от доста време към бразилеца. Запитвания за него имаше още през миналата година, но до неговото преминаване в Страната на изгряващото слънце не се стигна. По това време на стадион „Георги Аспарухов“ пристигна оферта и от белгийския Стандард Лиеж, но финансовите претенции на сините отказаха клуба от привличането му. Крилото има договор с Левски до края на годината, като засега няма наченки за подписването на нов. Това на практика връзва ръцете на шефовете, които предпочитат да го продадат, за да вземат добри пари за него. По този начин няма да се стигне до случилото се с Ноа Сонко Сундберг, Андриан Краев и Жереми Петрис.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ