Борислав Цонев: Познавам добре Арда, защото Ради игра тук, имаше вариант за Левски, ако ми се бяха обадили

7 Dni Sport07.02.2024
Арда Кърджали, Борислав Цонев

Халфът Борислав Цонев подписа договор с Арда и реално ще наследи брат си Радослав Цонев, който премина в казахтанския Тобол. Боби Цонев даде специално интервю за „Дспорт“ след приятелския мач, в която Арда спечели с 2:1 срещу Рубин Казан.

„Щастлив съм, че вече мога да играя, защото няколко месеца бях без отбор и ми се играеше. Надявам се всичко да е нормално и да вземам участие и в другите мачове. Ще ми трябва време, тъй като игрово не съм играл 2-3 месеца. Чувствам се добре физически и мисля, че ще съм добре всяка седмица“, каза Цонев.

Той заяви, че опитът му в Китай е бил много полезен. „В Китай е доста различно, емоционално, интересно. Нова страна, нови стадиони. Прекрасно преживяване“, заяви футболистът.

„Рано е да се дават крайни оценки как ще изглежда отбора на Арда. Давам го ден за ден да мога да помогна на отбора. В края ще видим как ще сме. Ще се борим за по-предни позиции. Доста изкъсо познавам отбора, тъй като Ради игра тук и съм го наблюдавал цяла година. Надявам се да има само хубави моменти“, заяви играчът.

„За мен е хубаво да се дава шанс на младите. Имаме недостиг на карди и в националния отбор. Ще се помогне за резултатите на българския футбол“, допълни той.

Борислав Цонев бе запитан дали е имало вариант да се върне в Левски. „Имаше вариант, ако ми се бяха обадили. Бях свободен агент толкова време, който ми беше звъннал щях да говоря с него. Имаше други обаждания от България. От Арда обаче бяха най-настоятелни и се случиха нещата. На едно място, когато не си желан няма как да има разочарование“, завърши играчът.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ